sebab Google Adsense menunjukkan amount negative. Adakah anda mengalami masaalah yang sama dengan saya? Dimana page view dan previous current balance menunjukkan jumlah penolakan. Dari dalam Adsense Help ada menunjukkan mengapa anda akan menerima minus amount ni.

sebab Google Adsense menunjukkan amount negative
sumber : google image
Notis dari Google Adsense

Di halaman itu, anda akan melihat baki anda dengan baki negatif atau positif. Inilah maksud masing-masing:
Nombor negatif menunjukkan kredit akaun yang akan digunakan untuk kos iklan masa depan. Sekiranya anda menggunakan pembayaran automatik, anda akan melihat baki akaun negatif hanya jika anda memutuskan untuk membuat pembayaran lebih daripada baki sebelumnya.
Nombor positif menunjukkan jumlah yang terhutang untuk aktiviti iklan yang telah anda kumpulkan. Sekiranya anda menggunakan pembayaran automatik, baki anda biasanya akan positif melainkan anda telah memutuskan untuk membuat pembayaran lebih daripada baki sebelumnya. Tidak mungkin mempunyai baki positif jika anda menggunakan pembayaran manual.

Rumusan daipada info diatas, anda mungkin tidak tahu yang mana Google Adsense sebenarnya mempunya kos yang kita perlu bayar pada Google. Penulis juga baru mengetahui tentang ini. (sebab Google Adsense menunjukkan amount negative)

Pendapat daripada carian lain

Setelah penulis mencari jawapan dari sumber lain tentang perkara ini, jawapan mereka adalah seperti berikut.

  1. Lebihan bayaran sepertinya sebab mengapa google adsense tidak dikira dengan betul, kenapa terbayar lebih? Rekodnya tidak dapat diramalkan, urus niaga 24 November 2019 harus pada rekod disember 2019 bukan pada Januari 2020. Pada Januari 2020 transaksi harus 169 dolar dan berakhirnya 169 dolar. dia mendapat nilai minimum $ 100. Rekod google adsense tidak sesuai. Masalahnya sama seperti saya, salah urus. sumber : disini
  2. Oleh itu, jika anda adalah orang seperti saya dan suatu hari nanti papan pemuka anda menunjukkan pendapatan akhir yang negatif secara tiba-tiba tanpa sebab, jangan risau. Ia hanya kesalahan. Beri masa sehari dan ia akan diperbetulkan. Sekiranya ia tetap negatif selama beberapa hari, maka ada sesuatu yang salah dan anda harus menghubungi Google mengenainya. Baca sumber asal : disini

Jawapan diatas menunjukkan dua sebab yang mungkin berlaku. Pertama Google Adsense mungkin terbayar lebih kepada anda dan perlu normalize balik bayaran tersebut. Kedua mungkin terdapat lesalah pada sistem Google Adsense yang anda perlu cek pada keesokan hari nya.

Jika anda mempunyai pendapat lain tentang perkara ini, penulis harap anda dapat memberi komen supaya penulis leih jelas tentang perkara ini.

Baca juga :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like