baju muslimah shopee..|Pejam celik pejam celik, tak lama lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri pula. Pastinya ramai yang sudah memulakan persediaan untuk memastikan sambutan Hari Raya pada tahun ini lebih bermakna dan best.

Antara persediaan awal untuk menyambut Hari raya Aidilfitri
  1. Baju Raya

Kita memang disunatkan untuk memakai baju raya baru untuk menyambut aidilfitri. Jika sekarang negara masih dilanda pandemik Covid-19, terdapat banyak pilihan online shopping yang boleh memudahkan anda mencari baju raya.

Selain itu, untuk mereka yang suka baju custome made, boleh lah menempah dari awal ye untk mengelak tempahan anda lambat siap. Tahu-tahulah tempahan akan banyak sebulan sebelum raya lagi.

2. Dah boleh start study cara solat sunat aidilfitri

Anda boleh baca sini perkara sunat yang perlul dilakukan sebelum mengerjakan hari solat sunat ni. Serta panduan mengerjakan solat sunat hari raya : Cara solat sunat aidilfitri

3. Juadah untuk sambutan aidilfitri

Antara juadah tradisi untuk sambutan aidilfitri ialah rendang, soto, ketupat, lemang, kuah lodeh dan perlbagai lagi. Tak lupa juga kuih muih tradisi yang menghiasa hari raya anda.

Untuk rumah yang mempunyai keluarga yang besar, persedian juadah raya ini ibarat gotong royong keluarga. Mana taknya, time ni kuali besar kawah yang mak-mak akan gunakan untuk masak pelbagai juadah.

4. Duit Raya

Yang part paling seronok untuk anak-anak yang masih belajar atau belum bekerja. Tangan dihulur bukan sahaja untuk memohon maaf tetapi sampul raya juga akan diminta.

Jom cari baju raya dan baju muslimah di shopee

Anda ingin mencari baju raya untuk raya yang akan datang ini?? Cari saja baju raya anda di Shopee. Mudahkan kerja anda? Tidak perlu bersesak dan berpanas. Seorang pengguna dari laman facebook ada berkongsi kedai di shopee untuk mencari baju raya. Beliau juga turut berkongsi kedai untuk anda mencari baju raya untuk anak-anak anda.

  1. shopee.com.my/AMNAS.MY
baju muslimah shopee

2. shopee.com.my/My_Style

baju muslimah shopee

3. shopee.com.my/Zoe Arissa

baju muslimah shopee

4. shopee.com.my/Azka Collection

5. shopee.com.my/kautsar.my

Baca juga :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like