Reviews

eosika ipl hair removal review : Laser bulu buatan korea

Eosika IPL Hair Removal Review | Bulu halus bulu roma bulu private bulu ketiak bulu kening bulu mata bahkan rambut anda sendiri boleh dihilangkan secara menyeluruh dengan rawatan laser!

Mempunyai kulit yang halus dan mulus bebas tanpa bulu adalah idaman semua wanita. Bebas tanpa bulu bukan sahaja memberi kesan kekemasan yang menyeluruh malah beberapa kesan yang tidak baik mungkin dapat dielakkan.

Fungsi utama bulu yang tumbuh pada badan manusia

Gambar bulu roma muka*

Bulu pada badan manusia ada yang tumbuh sejak lahir seperti rambut bulu muka dan bulu roma, dan ada pula yang tumbuh selepas cukup matang seperti bulu ketiak dan bulu kemaluan.

Jadi, setiap jenis bulu ini mempunyai fungsinya yang tersendiri.
Berikut 5 fungsi penting bulu pada tubuh manusia :

1. Mengawal suhu badan

Pernah rasa bulu roma tiba-tiba tegak ketika angin dingin lalu?

Salah satu fungsi bulu pada Tubuh manusia ialah menangkap atau melepaskan haba untuk mengawal suhu menjadi seimbang dengan keadaan persekitaran.

Sebagai contoh, ketika persekitaran suhu sangat sejuk, folikul bulu akan menegak untuk memerangkap haba.

2. Sebagai fungsi sensori

Dengan adanya bulu roma pada kulit manusia, sensori manusia pada suhu, sentuhan dan perubahan fizikal pada badan manusia.

Sebagai conroh, jika terdapat seekor semut halus yang merayap pada kulit tangan, akar bulu roma akan dapat mengesan pergerakan pada bahagian bulu atas lalu memberi signal kepada otak untuk melakukan tindakan sepanjutnye.

3. Membuatkan seseorang menjadi lebih atraktif

Jika bercakap tentang bulu ketiak, bagi 60% orang pasti tidak selasa dan tidak menginginkan bulu ini. Kerana bulunya yang terlalu tebal dan membuatkan kulit kelihatan tidak menarik.

Tahukah anda bulu ketiak akan melepaskan aroma yang mengandungi feromon, dimana bahan kimia alami ini akan berperan dalam membuat seseorang kelihatan lebih menarik secara seksual. Jika bulu ini dibiarkan tanpa dicukur, maka tahap kelembapan pada bahagian ini lebih stabil.

Kelembapan inilah yang akan menaikkan kadar feromon yang dikeluarkan oleh tubuh. Namun kebersihannya tetap harus dijaga supaya kuman tidak berkumpul lalu menyebabkan bau tidak menyenangkan.

Eosika SIPL-1000C, penggunaan tanpa limit dengan 1,000,000 flashes

Jenama EOSIKA merupakan jenama yang berasal daripada negara Korea. Dan jika anda membeli produk ini, barang anda akan di kirim terus dari korea tanpa sebarang agen.
★ BEST SELLER 2020 daripada Singapore Shopee’s Beauty Award !!!!

★ SIPL-1000C menjadi produk yang paling popular untuk rawatan laser dirumah dengan penggunaan teknologi IPL.

Ciri-ciri istimewa daripada SIPL-1000c
eosika ipl hair removal review
eosika ipl hair removal review

EOSIKA SIPL-1000C merupakan satu produk penghapus bulu yang paling terkenal dan berjenama di korea. Rata-rata netizen korea memilih produk ini kerana kualiti dan keberkesanannya yang lebih tinggi.

Antara ciri lain ialah :

 • SIPL-1000C merupakan produk sebenar Buatan Korea yg dijamin kualiti dan keberkesanannya
 • Produk tahap peranti perubatan (KFDA dibersihkan)
 • Merupakan produk yang paling selamat dan cekap
 • Pemeriksaan standard yang tinggi
 • Mampu menghasilkan 1,000,000 pancaran (iaitu kira-kira 100 tahun penggunaan untuk 1 orang)
 • Mempunyai 2 jenis mod penggunaan : Normal & Pancaran automatik
 • Selamat untuk digunakan pada bahagian sensitif seperti muka dan bahagian private
 • Manual dengan dua bahasa : korea dan english.
 • Mempunyai waranti 1 tahun untuk memberi jaminan kualiti produk terbaik

Spesifikasi produk

 • Item :Peranti Penyingkiran Rambut IPL
 • No. Model : SIPL-1000C
 • Masa Penyejukan :1.2 saat
 • Panjang gelombang : 470nm~1000nm
 • Jangka hayat lampu : 1,000,000 tangkapan (Tahap 1)
 • Saiz Bintik : 30mm x 13mm
 • Pelarasan tahap: Tahap 1 hingga 5 (auto flash)
 • Berat: 360g(Unit pegang tangan 200g, Penyesuai 160g)
 • Mod: Biasa / Berterusan (auto flash mod). *Cara untuk tekan mod auto luncur : sentiasa tekan atau on panel flash, tahan pada butang pulse dan luncurkan dengan baik pada kawasan yang anda mahu rawat
 • Lampu: Lampu Xenon (Kuarza)
 • Asal: Buatan Korea
eosika ipl hair removal review
Kesan yang anda boleh jangkakan
eosika ipl hair removal review
eosika ipl hair removal review

Penghapus rambut SIPL-1000c bukanlah produk yang murah dipasaran. Dengan harga dan kualiti yang selari anda perlu jangkakan kesan yang lebih baik.
Pada rawatan pertama : anda akan melihat pertumbuhan rambut yang lebih perlahan berbanding pertumbuhan normal.

Pastikan anda menggunakan SIPL-1000c setiap 2 minggu sekali selama 2 bulan untuk melihat kesan yang lebih baik

Pada bukan ke-2 : anda akan melihat pertumbuhan rambut baru yang lebih halus. Sekaligus pengurangan jumlah rambut yang tumbuh lebih tinggi.

Pada bulan ke-6 : anda akan melihat kulit yang lebih mulus tanpa sebarang rambut.

Selepas itu, anda hanya perlu menggunakan rawatan laser ini sebulan sekali sahaja untuk sifar pertumbuhan.

Cara menggunakan eosika sipl-1000c

Menggunakan peranti sipl-1000c tidak boleh dilakukan sebarangan. Malah anda digalakkan untuk melakukan beberapa tips berikut untuk memberikan hasil yang lebih maksima.

 1. Sebekum memulakan prosedure laser dirumah, anda disarankan untuk mencukur rambut 1~3 hari sebelum rawatan dan mulakan rawatan anda apabila rambut sudah tumbuh kira-kira 1~2 mm panjang. *Dilarang sama sekali menggunakan tweeze, wax atau mencabut rambut anda, kerana anda mungkin tidak akan dapat hasil yang maksimal. Justeru, gunakan pisau cukur seperti biasa untuk membuang rambut anda.
 2. Basuh kawasan yang hendak dirawat dengan sabun dan bilas dengan air bersih kemudian keringkan dengan baik sebelum rawatan.
 3. Pastikan anda tidak meletakkan losyen atau minyak pada kawasan rawatan sebelum rawatan. Pancarkan cahaya pada kulit bahagian rawatan tanpa terdedah kepada produk lain.
 4. Pastikan pancaran laser anda tidak bertindih atau mempunyai jarak apabila anda merawat sesuatu kawasan.
 5. Tips terakhir : Lakukan ujian titik pada kulit dari tahap 1 dan dapatkan tahap tenaga yang sesuai dengan kulit dan keselesaan anda.
Cara menggunakan auto flash mood Eosika SIPL-1000c tanpa perlu menekan satu persatu
Harga dan review
eosika ipl hair removal review

Setakat ini, produk daripada keluaran eosika tidal mengeluarkan produk mereka kepada agen kecuali kedai rasmi mereka.

Antara kedai rasmi mereka ada di :

🛍️🛍️ Amazon

🛍️🛍️ Lazada

🛒🛒 Shopee

🛍️🛍️Qoo10

Diskaun sehingga 30% di shopee.com.my.

Harga satu set Eosika SIPL-1000c ialah RM 560. Tetapi, jika anda membeli dengan bijak di

anda boleh dapatkan diskaun sehingga 30%. Jadi, pastikan anda membeli ketika ia sedang membuat shocking sale dengan harga runtuh yang berbaloi-baloi.

Ditambah pula dengan sifar shipping dan voucher sehingga penolakan rm30 daripada shopee anda mungkin boleh mendapatkan produk ini dengan harga tidak kurang daripada RM400. Sungguh berbaloi-baloi bukan?


” This IPL really works! After just a few sessions my hair growth slows down so much and some patches has started stop growing hair! Thanks seller for such good quality product. Package came in good condition. The windows of the IPL is quite large which could cover more area at one flash.”

” Everything works fine. I have a neutral undertone and my skin is in between natural-medium asian skin. The device works fine on me but i haven’t seen the maximum results as i just received it a few days back. The delivery is quite fast and yes, i hope i can get rid of all unwanted hair. Happy shopping thanks seller “

” Quality is better than expected! It looks so nice and solid. Used once and the feel is almost the same as the ipl home device I bought previously which costs me about RM1800. Just tried and hopefully will see good result soon! Thanks a lot seller for the amazing product! “

Eosika SIPL-1000C : berbaloi ke untuk dibeli?

Adakah produk EOSIKA SIPL-1000c berbaloi dibeli 2023? Jawapannya ialah sejutakali YA!

Jika ada seorang yang sentiasa bergelut dengan rambut yang pekat dan tebal, jawapan anda semestinyan adalah ‘YA’.

Kerana dengan menggunakan SIPL-1000C, perawatan laser rambut dirumah, pasti akan mengubah gaya hidup anda kepada yang lebih baik.

Bayangkan sahaja jika suatu hari nanti anda mempunyai kulit yang mulus bebas rambut dan TIDAK PERLU BERCUKUR! Ia adalah sesuatu yang membahagiakan!

Secara jujurnya, postingan ini mempunyai sebahagian kecil komisyen daripada kedai rasmi eosika di shopee.com.my. Tetapi secara jujurnya, min memang merekomendasi produk laser rambut EOSIKA SIPL-1000c sebagai peranti yang yang berfungsi dengan baik, selamat, mudah digunakan malah berbaloi harga dengan hasil yang diberikan!

Jadi, jangan tunggu lagi untuk dapatkan peranti penghapus rambut ini pada promosi hebat di shopee.com.my sekarang!

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan lain, sila tinggalkan soalan anda dibahagian komen dibawah. Atau jika anda mempunyai sebarang cadangan dan pandangan mengenai produk ini jangan lupa kongsikan dibahagian komen untuk pengetahuan bersama pengguna lain.

sumber :

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like