Reviews

Wardah mattifying powder VS velvet colorfit powder foundation?? Yang mana lebih sesuai?

Wardah mattifying powder VS velvet colorfit powder foundation..| Kedua-duanya mempunyai teksture yang sama iaitu foundation didalam bentuk powder cusion.

Tetapi yang mana satu akan menjadi pilihan hati anda?? Sama ada anda sukakan kesan yang lebih flawless atau tampak yang lebih natural??

Sebelum itu, lihat dulu : Review Wardah Colorfit Velvet Powder Foundation : boleh cover semua bulan!

Apa beza mattifying powder foundation dan velvet powder foundation

Pertama sekali, kedua powder foundation ini mempunyai teksture yang berbeza.

Berbanding mattifying foundation, velvet powder foundation mempunyai teksture seakan compact powder. Manakala mattifying foundation mempunyai teksture yang lebih loose powder.

Yang keduanya, velvet powder foundation mampu memberi coverage yang lebih meluas berbanding mattifying yang hanya memberi middle coverage.

Wardah mattifying powder VS velvet colorfit powder foundation
Perbezaan antara dua powder foundation daripada Wardah
Hasil perbezaan antara mattifying powder foundation dan velvet powder foundation
Wardah mattifying powder VS velvet colorfit powder foundation
klik gambar untuk melihat video penuh

Wardah Colorfit Mattifying Powder Foundation mempunyai finishing yang tampak lebih natural berbanding Velvet Powder Foundation yang membuatkan wajah anda nampak lebih flawless.

Jadi, yang mana satukah yang akan menjadi pilihan anda??

review pengguna wardah mattifying powder foundation
@bebizha🧕🏻: i pun pakai ni..beli kt tt wardah jugak lebih murah 😂 best tekstur dia ..🥰

@fa_hanis:Weiiiiiii sumpah best… haritu aku try yg kakak aku, sumpah best… x tipu best gilaaaaaaaaaaaaaaa x pecah dh pondesen 😭😭

@nrdhia🍓:Waterproof idk la. Tapi bila I pkai I perasan kurang berminyak muka i. Tapi kalau make up lama2 memang kena touch up jugak laa

@Iracantik:tgh pkai skrg mmg best gilerr nmpk glowing jerr🥰🥰 rmai yg tegur 😂

@lienaly:saya dah pakai bedak ni...mmg best... nampak natural bila pakai...

@NSR:Pakai dia punya powder foundation terus breakout dua bulan, maybe sebab kulit i sensitive

@fifihafizah : suka sangat dengan powder ni, sebab boleh la tahan dengan muka i yang super oily ni.

@mashitahkhan : For me this one memang best guna sebab finishing matte dia tu memang tak tipulah. Lepastu bila pakai ni, makeup tahan lebih lebih dan tak nampak berminyak pon.
tentang produk wardah mattifying powder foundation
sumber gambar : shopee.com.my/wardahofficialstore

Wardah Colorfit Mattifying Powder merupakan loose powder dengan Perlindungan UV A/B mempunyai teksture yang licin untuk wajah yang tidak bersinar dan kemasan matte.

Dirumus khas dengan Teknologi SkinMatch untuk dapat mengadun dengan sempurna dengan tona semula jadi kulit anda dan Matte Micropowder untuk memberikan kesan kawalan minyak pada wajah anda.

Antara kebaikan Wardah Mattifying Powder Foundation ialah :

  • Mengawal kesan minyak pada wajah dalam masa yang lebih lama
  • Mempunyai kesan matte finishing yang cantik dan natural
  • Teksture yang lebih ringan dan lembut. *seakan tidak memakai apa-apa pada wajah

Lihat harga dan lebih banyak review positif daripada pengguna disini 👇🏻👇🏻👇🏻 :

Baca juga :

sumber info : www.wardahbeauty.com, Wardah mattifying powder VS velvet colorfit

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

You may also like