Reviews

Wardah Sunscreen Stick : 0% alkohol dengan 3-in-1 fungsi, Serum + Primer + Sunscreen

Wardah Sunscreen Stick 3-in-1..| Mana nak jumpa sunscreen dengan fungsi 3 dalam 1 ni. Dengan Sunscreen Stick keluaran dan formulasi yang paling terbaru daripada Wardah ini mempunyai 3 fungsi didalam satu produk ini.

Wardah UV Shield Light Matte Sunscreen stick SPF50 PA++++ merupakan inovasi terbaru daripada Wardah Beauty yang berfungsi sebagai pelindung matahari.

Secara praktikalnya, Wardah Sunscreen terbaru ini dalam format stick dengan pembungkusan yang lebih simple dan mudah untuk dibawa travel dan melindungi kulit anda secara terus semasa anda melakukan aktiviti luar.

Dengan Perlindungan Spektrum Luas 50x lebih optimum menjaga kulit daripada terdedah kepada sinaran UV A/B serta sinaran Cahaya Biru berlebihan

Ingredient didalam Wardah Sunscreen Stick

C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Homosalate, Silica, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl, Triazine, Pilyethylene, Tribehenin, Dimethicone / Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Isohexadecane, Ethylexyl, Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmehtane, Butyloctyl Salicylate, Dimethicone, Polymethyl Methacrylate, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylgycerin, Tocopherol, Fragrance

Lihat sini untuk melihat fungsi setiap satu kandungan didalam Sunscreen stick ini : gonaturalcare.blogspot.com/2021/10/wardah-uv-shield-matte-sun-stick-review-ingredients

fungsi bahan didalam Wardah Sunscreen Stick
  • 0% Alkohol: inovasi formulasi pelindung matahari dengan 0% Alkohol kekal ringan dan tidak melekit
  • Kemasan Matte & Smooth: Kemasan matte dan Smooth menyamarkan pori. Ia juga boleh digunakan sebagai primer sebelum penggunaan solekan
  • Tahan Air & Peluh: Dirumuskan untuk berkesan melindungi kulit, tidak mudah pudar dalam pelbagai aktiviti dinamik
  • Perlindungan Pencemaran: Sempurna dengan lapisan kulit untuk melindunginya daripada Pencemaran untuk aktiviti aktif di luar

Beli dan lihat harga Wardah Sunscreen Stick 3-in-1 disini sekarang 👉🏻👉🏻 shopee.com.my/WardahSunscreenStick

Soalan lazim tentang wardah sunscreen stick

Smooth jeke masa nak apply sunscreen ni??

Smooth je takde melekit pon. Rasa macam pakai sunscreen macam biasa.

Ada ke kat watson atau Guardian

Setakat ini, sunscreen stick yang viral ni belum masuk di Malaysia. Shopee Wardah official pon masih belum ada. Tapi anda boleh dapatkan kedai shopee sini. Banyak review positif dari pengguna 👉🏻 shopee.com.my/WardahSunscreenStick

Tidak berminyak ke muka pakai sunscreen stick ni?

Tidak berminyak. Sunscren stick ini juga boleh digunakan sebagai primer.

Kulit pron to oily + acne boleh guna tak?

Boleh. Review daripada pengguna beroily+acne skin pon memberikan kesan matte dan tidak meninggalkan kesan yang kering

Ada kandungan fragrance tak didalam sunscreen ini?

Sadly ada. Mungkin yang kulit sensitif perlu reconsider balik?

Ada yang kata akan ras macam sticky. Betul ke?

Apply selapis tidak akan meninggalkan kesan yang sticky. Tapi kalau apply lebih dari sekali akan memberi kesan sticky 😌

Sekali roll jeke sunscreen tu?

ye betul! Sekali roll sahaja sudah memadai

Kalau dah pakai sunscreen lain tetapi nak guna Wardah Sunscreen Stick semata-mata untuk reapply pada muka boleh ke?

Semestinya boleh!

Berapa lama satu stick boleh bertahan?

Kira-kira 3 bulan mengikut penggunaan

Lihat review video disini : https://vt.tiktok.com/ZSRCaey2d/

Baca juga :

Sumber info : trends.google.com, guardian.com.my, shopee.com.my, ms-my.facebook.com,

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

You may also like