Reviews

Wardah Colorfit Matte Foundation : Review, harga, ingredients dan transfer-proof

Review Wardah Colorfit Matte Foundation..| Ada yang dah cuba ke foundation colorfit matte daripada Wardah ni?? Dengar kata dia transfer-proof?

WARDAH’S PRODUCTS ARE ALWAYS HALAL, ALCOHOL FREE, AND CRUELTY FREE

Wardah Colorfit Matte Foundation
sumber gambar : shopee.com.my
pilihan warna Wardah Colorfit Matte Foundation

Wardah Colorfit Matte Foundation didatangkan dengan 8 pilihan warna mengikut kesesuaian tona kulit anda :

*sila rujuk gambar dibawah

  1. 11C – Pink Fair
  2. 22N – Light Ivory
  3. 23W – Warm Ivory
  4. 32N – Neutral Beige
  5. 33W – Olive Beige
  6. 42N – Neutral Sand
  7. 43W – Golden Sand
  8. 52N – Almond
Wardah Colorfit Matte Foundation
lihat video disini : https://vt.tiktok.com/ZSR41PfxG/
Kelebihan dan keistimewaan wardah colorfit matte foundation

Wardah Colorft Matte Foundation merupakan matte foundation dengan SPF 30 PA+++ yang ringan.

Ia mampu memberikan coverage yang lebih tahan lama serta tidak transfer.

Diformulasikan khusus dengan SkinMatch Technology supaya dapat blend secara sempurna dengan warna natural kulit.

Dan yang terakhir, ia mampu mengawal minyak dan memberikan look yang lebih mulus tanpa kesan minyak.

Ingredients didalam produk

Aqua, Cyclopentasiloxane, Isododecane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Caprylyl Methicone, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Titanium Dioxide, Dicaprylyl Carbonate, Hydrogenated Polyisobutene, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Pentylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Triethoxycaprylylsilane, Divinyldimethicone/Dimethicone Crosspolymer, Hydrated Silica, Silica, Disteardimonium Hectorite, Aluminum Hydroxide, Propylene Carbonate, BHT, Ethylhexylglycerin, Hydrogenated Lecithin, Cyclotetrasiloxane, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Centella Asiatica Extract, Cholesterol. Mungkin mengandungi : CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891.

harga wardah colorfit matte foundation 2022

Dengan serendah RM18, anda mampu untuk memiliki teksture foundation yang berlaku dengan harga lauh lebih baik.

Klik sekarang untuk membeli πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

cara pakai wardah Foundation
  1. Aplikasikan Wardah Colorfit Matte Foundation pada wajah dengan menggunakan jari anda
  2. Boleh juga disapu menggunakan berus atau sponge muka sesuai dengan hasil yang diinginkan.

Baca juga :

Betul ke transfer-proof??

Betul ke Wardah Colorfit Matte Foundation tidak akan memberi kesan kepada mask anda?

Jom lihat komen jujur daripada pengguna :

@lailanaufal : 😩 knp sy pakai..lekat kt facemask..

@lailanaufal : tapi wardah ni elok tauuu.. ilang jrawat n jragat sy..cumaaaa klo pakai facemask je dia lekat..

@Hanani : Dia okay klau apply guna jari je, bila guna brush / sponge jadi bercapuk

@***** : Teksture dia sangat cair. Kalau nak picit tu kena hati-hati sikit. Takut dia keluar macam air. Finishing dia best cepat meresap, raasa macam tak pakai apa pon.

@syaqilhsafie : The foundation is lightweight anda matte finishing. It does oxidised after sometime so makesure untuk apply 1 shade lighter to be safe

sumber info : shopee.com.my, www.wardahbeauty.com, Wardah Colorfit Matte Foundation Review.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

You may also like