Bau rekomendasi lilin bath and body works..| Kepada mereka yang tertanya-tanya tentang bau lilin daripada Bath and Body Works ini, jenama ini mempunyai koleksi sebanyak 177 jenis bau dimana semuanya mempunyai yang unik dan penggemarnya sendiri.

Persoalannya disini, wangian manakah yang paling sesuai untuk bilik anda?

Wangian manaakah yang sesuai dan akan menjadi kegemaran anda?

Bau wangian yang manakah yang sangat menarik sehingga anda tidak merasa bosan dengannya. Malah apabila membakarnya sehingga berjam-jam lamany?

Soalan-soalan diatas menjadi lebih sukar jika anda membeli lilin wangi ini daripada kedai online.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

8 bau rekomendasi paling wangi lilin bath and body work

Gambaran keseluruhan : Berikut merupakan 8 jenis bau Lilin dengan 1 atau 3 sumbu yang sempurna untuk membantu anda mencipta bau aromatik yang seimbang.

Ia terbuat daripada campuran eksklusif lilin berasaskan soya & kepekatan tertinggi minyak pati dalam wangian tunggal yang ringkas.

Baca juga : Review perfume candles bath & body works. Boleh ke wangikan bilik?

Setiap lilin mengandungi sumbu tanpa plumbum yang tidak akan terbakar. Lilin ini akan cair secara konsisten & sekata, sekaligus mengeluarkan wangian yang cukup untuk memenuhi keseluruhan bilik.

lilin ini mempunyai ukuran 2.75″ lebar x 3 1/2″ tinggi.Manakala masa pembakaran sehingga 45 jam. Tetapi anda dinasihatkan supaya membakarnya selang 4 jam.

1. EUCALYPTUS SPEARMINT

Bau rekomendasi lilin bath and body works

Wangian : Haruman Eucalyptus Essential Oil dan Spearmint Essential Oil dalam haruman yang akan memenuhi segenap ruangan bilik anda.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

2. MAHOGANY TEAKWOOD

Bau rekomendasi lilin bath and body works

Wangian : Haruman kaya dengan Mahogany, Black Teakwood, Dark Oak & Frosted Lavender dalam haruman yang memenuhi bilik lilin 1 sumbu dengan Minyak Pati istimewa.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

3. WHITE GARDENIA

Bau rekomendasi lilin bath and body works

Wangian : Bau Classic White Gardenia, Sweet Apple Water, Bamboo dan White Woods dalam aroma lilin mengisi botol Lilin dengan Minyak Pati Asli.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

4. Champagne Toast

Bau rekomendasi lilin bath and body works

Wangian : Haruman Bubbly Champagne, Sparkling Berries dan Juicy Tangerine dalam bauan lilin yang memenuhi bilik dengan Minyak Pati Asli.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

5. Rose Vanilla

Bau rekomendasi lilin bath and body works

Wangian : Haruman Minyak Pati Rose & Ekstrak Vanila dalam haruman lilin akan memenuhi ruangan bilik anda.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

6. Black Cherry Merlot

Wangian : Haruman Dark Cherry, Black Raspberry & Sumptuous Merlot dalam haruman yang memenuhi botol Lilin dengan Minyak Pati asli.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

7. Eucalyptus Tea

Wangian : Bau Eucalyptus Essential Oil & Tea Extract dalam haruman lilin yang akan memenuhi ruangan bilik anda.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

8. Butterscotch Toffee

Wangian : Aroma Gula Perang Hangat, Krim Manis, Secubit Garam Laut dan Mentega Leleh dalam bauan lilin yang memenuhi bilik dengan Minyak Pati Asli.

Dapatkan disini : shopee.com.my/candlesbathandbodyworks

Baca juga :

Tips membuatkan wangian lilin lebih kuat

Pertama sekali bagi wanita adalah wangian yang menenangkan dan membangkitkan mood. Sama juga fungsi daripada minyak wangia harian, perfume candle juga mampu memberi terapi dan ketenangan kepada sipenghidu.

Setiap individu mempunyai penilaian pada jenis bau yang berbeza, ada yang cenderong pada bauan bunga, ada yang cenderong pada bauan buahan dan ada pula yang cenderong pada bauan keasaman. Pokoknya, anda sendiri yang menilai babuan kegemaran anda untuk ketenangan anda sendiri!

Jadi bagaimana? anda dah pilih mana satu wangian lilin macam10 senarai diatas nie untuk dijadikan bau kegemaran anda?”

Kalau masih tidak tidak pasti, kenapa tidak anda cuba kesemua 10 bau paling top pilihan pengguna ni, dan tentukan sendiri yang mana kegemaran anda, selepas tu kongsikan diruangan komen dibawah ya!

Kalau anda dah beli lilian wangian daripada Bath Body Works ni, jom baca pula 4 tips nie untuk menghasilkan wangian yang lebih menyeluruh kesetiap pelusuk bilik anda!

1. bilik yang lebih besar memerlukan saiz dan kuantiti lilin yang lebih banyak!
Bau rekomendasi lilin bath and body works
Lilin wangian daripada Bath and Body Works dengan 3 sumbu

Mengikut sumber lain, anda memerlukan 205g lilin wangi untuk setiap 10 kaki persegi bilik untuk mendapatkan wangian yang lebih baik.

Tapi mungkin anda tiada masa untuk mengukur berapa besar ruang bilik anda? cuba tips berikut :

  • Bilik master memerlukan 2 lilin wangi untuk memberikan wangian pada keseluruhan bilik
  • Bilik medium dan kecil sudah memadai dengan satu lilin wangi untuk memberikn wangian yang lebih menyeluruh

Anda tidak disarankan untuk menyalakan lilian dengan 2 wangian yang berbeza, ini kerana, 2 bauan ini mungkinakan menghasilkan bau yang lebih tengik dan tidak sesuai untuk bertembung bersama.

2. sekali sekala tukarlah bau wangian lilin bilik anda

Tahukah anda? hidung dan otak anda boleh menghilangkan sesuatu bau tersebut jika sudah terlalu lama terdedah dengan satu2 bau tersebut.

Berbanding tetamu yang baru berkunjung kerumah anda, deria bau mereka akan lebih kuat dan peka terhadap bau yang terdapat didalam rumah anda.

Jadi, sekali sekala, anda hanya perlu tukar wangian kegemaran lain untuk menghidu bau dan aroma yang lebih kuat untuk bilik anda!

“Jangan risau jika hilang bau dengan bau kegemaran anda, dengan 10 pilihan top wangian lain, anda pasti akan mempunyai pilihan wangian lilin yang sangat best dan wangi!”

3. Biarkan seluruh permukaan lilin cair

Untuk lilin wangian anda meruap dengan baik dan menyebarkan aroma pada segenap ruangan, anda memerlukan sekurang-kurangnye 2 jam nyalaan lilin wangi untuk memastikan keseluruhan permukaan didalam beka lilin sudah mencair.

Permukaan lilin yang cair sepenuhnya mampu meruapkan dan menghasilkan bau yang lebih kuat dan bertahan lebih lama.

contoh candle topper
Contoh candle topper. Lihat pelbagai lagi design candle topper disini candletopper

Diperbuat daripada zink dan aloi berkualiti tinggi, candle topper menjadi salah satu accessori untuk lilin rumah anda yang lebih unik.

Bagaimana ia berfungsi? Topper atau penutup bekas lilin ini mempunyai saiz yang berbeza mengikut bekas lilin anda dari 73mm hingga 81mm akan membantu haba terperangkap didalam bekas lilin sekaligus membantu proces pencairan wangian lilin dengan lebih baik. Malah design dan ukiran daripada candle topper ini memberikan rumah anda niali aestetik yang lebih tinggi dan menarik.

4. kedudukan lilin juga sangat penting!

Tips nombor 4 untuk membantu lilik wangian anda menghasilkan wangian yang lebih kuat dan menyeluruh ialah dengan meletakkan ia pada kedudukan yang betul.

“Tetapi harus diingatkan ye! Kedudukan lilin adalah sangat penting dan perlu penilitian yang tinggi untuk mngelakkan kejadian yang tidak diingini!”

Letakkan lilin kegemaran anda ditempat yang yang berdepatan untuk anda membuat kerja atau berehat seperti meja makan, meja kerja atau meja kopi. Kedudukan lilin yang paling hampir dengan anda memberikan anda aroma yang lebih pekat dan memikat.

Selain itu, elakkan daripada meletakkan lilin ditempat-tempat seperti bersebelahan dengan langsir tingkap yang terbuka, atau tempat terbuka lain yang boleh menghilangkan bau lilin.

Bau rekomendasi lilin bath and body works
Salah satu wangian op candle bath and body works pilihan pengguna
5. masanya untuk memotong pendek sumbu lilin anda! ✂️

Tahukah anda sumbu yang lebih panjang membuatkan lilin mewah anda lebih cepat untuk habis?

Wangian lilin daripada Bath and Body Works mempunyai kualiti yang tinggi sekaligus membbuatkan harga pasarannya leih tinggi berbanding lilin perfume lain, jadi sudah pastilah anda merasa untuk lilin anda bertahan lebih lama.

Haaa, disinilah tips dia untuk memberi lilin anda jangka hayat yang lebih lama,dimana sebelum anda membuat nyalaan, pastikan lilin anda agak-agak panjang 1/2 inci.

Antara kebaikan memastikan sumbu lilin pada panjang yang betul ialah :

  • Nyalaan yang lebih kecil melambatkan keseluruhan lilin untuk cair dan teruap dengan lebih cepat
  • Menghasilkan aroma lilin yang lebih lama berbanding

Itulah serba sedikit perkongsian untuk petua untuk membuatkan lilin anda menghasilkan aroma yang lebih kuat dan tahan lama.

Memilih wangian yang sesuai dengan personaliti anda juga sangat penting untuk memberikan ketenangan didalam sesebuah ruang. Jadi, buatlah keputusan yang tepat dengan mengambil kira kekuatan wangian lillin tersebut.

Jadi apa lagi, pilih dan beli dari 10 top wangian lilin daripada Bath and Body Works diatas!!

Bagaimana? anda masih berminat nak baca pasal candle perfume daripada Bath and Body Works nie?

Jom baca pulak macam mana lilin ni bole menngeluarkan bau dengan hanya jika ia dibakar! 🕯️

haba, cahaya dan pembakaran = aroma

Kadang-kadang mesti anda akan terfikir sendiri macam mana lilin boleh semakin berkurang dan mengeluarkan bau kan? Jom sama-sama kita rungkaikan disebalik kejadian sains pembakaran lilin.

Lilin mempunyai tiga komponen penting iaitu sumbu, lilin dan pewangi.

Science : Bagaimana lilin berfungsi untuk mengeluarkan aromanya

Sumbu lilin berfungsi sebagai penyerap kepada lilin dan aroma sekali yang terkandung didalam wax lilin. Sumbu lilin daripada bahan organik biasanya akan menarik wax lilin dan keatas sekaligus memberikan nyalaan api yang lebih lama sebagai bahan bakar kepada api sumbu.

“Untuk memanjangkan jangka hayat lilin anda, kerapkan untuk memendekkan panjang lilin sehingga 1/2inci sahaja”

Wax lilin. Pada pemulaan anda membakar sumbu, lilin disekeliling sumbu akan mula mencair dan mula diserap oleh sumbu. Proses ini dipanggil tindakan kapilari dimana sumbu akan menyerap lilin yang cair naik ke atas penghujung sumbu.

Daripada sini, lilin akan mula diwapkan keudara ketika ia dibakar oleh api dan haba yang pada asasnya mengubah lilin menjadi gas panas dan mengeluarkan aroma yang terkandung didalam lilin.

kenapa sumbu langsung tidak berkurang dan terbakar?
candle perfume dari bath and body works dengan 1 sumbu

Daripada tindakan kapilari tadi, lilin yang cair akan naiksehingga keatas penghujung sumbu, lilin inilah yang melindungi sumbu daripada terus terbakar dan hilang.

Sumbu hanya akan semakin berkurang dengan pengurangan daripada kuantiti lilin didalam bekas lilin.

Apabila anda menyalakan lilin, lilin akan cair di sekeliling pusat dan keluar dari sumbu. Sumbu menyerap lilin cecair dan menariknya ke atas dengan tindakan kapilari. Lilin mengewap daripada haba nyalaan, pada asasnya mengubahnya menjadi gas panas yang membakar lilin wap wangi dan mengeluarkan wangian. Lilin yang mengewap menyejukkan sumbu dan melindunginya daripada terbakar. Bergantung pada jenis lilin, lilin akan terbakar pada kadar dan suhu yang berbeza.

Sumber info : bathandbodyworks.com.my, sheknows.com, Bau rekomendasi lilin bath and body works, Bau rekomendasi lilin bath and body works, botanicahome.co.uk/blogs/inspiration/scented-candle-smell,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like