Air cooler terbaik?? Bukan lah..Apa yang saya nak review hari ini ialah Air Cooler Jenama Elba EAC-H6580RC. yang ni saya dah guna hampir 8 bulan dan sampai sekarang masih elok. Boleh cek harga di shopee disini : SHOPEE

Air cooler terbaik
ELba Air cooler.
Penggunaan Kuasa (W)65W (lebih kurang kipas angin stand sederhana iatu 50W sahaja)
Tetapan Kipas Kelajuan3-kelajuan yang boleh dikawal
Panel kawalanDigital Control Panel
Kapasiti Tangki Air (L) 14.0 L (kira-kira 2 hari sekali kena topup ar
Kastor Untuk Kastor Pergerakan Mudah dengan Skid LockRoda dibawah kaki nya dengan lock untuk memudahkan ia bergerak
Ayunan Auto Berayun: Kiri – Kanan
HoneycombDibelaakang nya mempunyai Honeycomb untuk menapis habuk
Mempunyai Pemasa Penetapan masa boleh diset sehingga 7.5 jam
Pemotong Keselamatan TerbinaSensor untuk tahap air rendah
3 Mod Angin: Normal- malam – Mod Tidu
Alat kawalan jauh inframerahYa
Dimensi Produk (cm):XX (W) x XX (D) x XX (H) – tidak pasti tetapi saiznya agak kecil dan hanya sesuai untuk penggunaan individu sahaja.
Bahaya jika mesin berjalan tetapi air tidak mencukupi.

Jika anda seorang yang tidak rajin nak topup air, anda perlu berhati-hati dalam membuka butang ‘cool-untuk air mengalir’. Boleh menyebabkan kerosakan jika membiarkan mesin berjalan tanpa ada air. Tong kapasiti ari terlalu kecil menyebabkan ia perlu kerap ditopup iaitu dua hari sekali.

Bunyi yang bising

Ya bunyi nya memang bising jugak n korang boleh dengar macam ada air sungai mengalir. Part ni aku suka. sebab bunyi air mengalir memang jadi macam terapi. Teteapi bunyi kipas yang bising tu kadang-kadang buat stress. n kadang-kadang tak perasan pon.

Mengeluarkan bau yang tak best

Part bau-bau ni memang aku tak minat. Aku ada baca yang korang tak boleh tambah any other material seperti minyak wangi or apa2 wangian dalam tong air sebab ia boleh memberi kesan kepada mesin air. Apa yang aku buat adalah aku sebur minyak wangi tu dibahagian belakang honey comb untuk penapis habuk. Lagi satu, korang kena cuci tong setiap dua kali topup ar. Sebab apa kalau tak cuci tong? Sebab ar yang tersisa tu yang berbau. Pada pendapat aku, mungkin dia dah bercampur dengan habuk. So far aku sembur perfume dekat belakang honeycomb tu ok je. asal tak kena bahagian dalam.

Hanya oleh digunakan untuk satu individu.

Yang ni aku rasa berpatutan dengan harga dia. Time ni ayah aku beri direct dari kedai RM 350. Tapi aku tengok dalam online macam shopee ke harga dia jauh lebih rendah. Air cooler ni memang bagi rasa sejuk. Itu pon kalau korang duduk hanya 2 jengkal dari ar cooler ni. Kalau jauh memang tak terasa.

Korang boleh lihat macam mane aku maitain air cooler ini dalam video dibawah.

Baca juga : Realme C3 review: bateri sehingga 5000mAH

Buka lagu : powfu death bed

Air cooler terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like