Cara guna dry fragrance oil by Victoria Secrete,,| Hi korang yang dah datang disini pasti tertaya-tanyakan apa beza Eau De Perfume dengan Dry Fragance Oil dari victoria secrete ni?? Dulu pon saya terfikir-fikir perkara, Jom baca sampai habis beza dua barang ini dan bagaimana saya gunakan.

Cara guna dry fragrance
Saya beli yang Sunset Crush. Bau dia agak keras sikit
Fakta tentang Dry oils

Dry oil kebanyakannya terdapat dalam bentuk semburan atau dalam botol pam dan meninggalkan lapisan satin ke kulit anda, oleh itu anda boleh menggunakannya sebagai pengganti losyen selepas mandi dan biarkan sahaja. Tidak perlu mencucinya sehingga menghasilkan kemasan matte.

Berbanding dengan minyak biasa yang sedikit lebih pekat dan meninggalkan sisa yang licin dan berminyak, minyak kering tidak berminyak selepas digunakan
Sebilangan besar minyak kering mengandungi Cyclopentasiloxane (CPS) atau Cyclomethicone – bahan buatan sintetik yang berasal dari silikon dan bahan yang paling biasa digunakan dalam produk penjagaan diri yang memberikan lapisan pelindung mikroskopik pada kulit. Ini adalah silikon yang tidak diubah suai dan ia menguap dengan cepat setelah membantu membawa minyak ke lapisan atas epidermis dan kemudian diserap oleh kulit sehingga memberi anda rasa licin.

Sekarang, kerana dikatakan bahawa molekul tidak dapat diserap di luar sel kulit atas kerana ukurannya terlalu besar, minyak badan kering kerana adanya silikon yang tidak diubah ini melekat pada lapisan atas kulit dan membantu komponen pelembab melekat pada kulit supaya mereka menyerap kulit yang lebih cepat dan berkhasiat dengan agen penyaman.
Mengapa dipanggil kering kerana tidak kering? Kerana ia lebih ringan jika dibandingkan dengan minyak biasa. Silikon yang tidak diubah suai agak mudah berubah, jadi mereka tidak akan menimbang kulit anda dan merasa berat.
Mereka diformulasikan untuk memperbaiki, memperbaiki dan melembutkan badan anda (atau rambut jika itu adalah minyak rambut kering).
Namun, seperti mana-mana produk yang mempunyai bahan kimia (termasuk syampu dll), penggunaan terlalu banyak tidak baik untuk anda kerana anda tidak mahu ia terkumpul dalam badan dari masa ke masa sehingga penggunaan sederhana disarankan dan tidak setiap hari.

Cara penggunaan
  1. Membuat perfuma anda lebih tahan lama. Caranya adalah dengan menyapu dulu dy fragance oil kemudian diikuti semburan perfume anda.
  2. Memberi kelembapan pada kulit anda. Selepas penggunaan dry oil ini pada kulit saya mendapati kesan minyak cepat meresap kekulit dan tidak terasa berminyak langsung. Malah, kulit akan kelihatan lebih cerah dan lembut. Anda boleh cuba pada tangan anda untuk melihat keberkesanan ini.
  3. Memberi kilauan pada rambut. Untuk yang mengalami masaalah rambut kering, dry fragrance oil adalah solusinya. Bagi rambut saya yang agak ikal selalunya akan mengerbang bila kering. Cara saya adalah mentocangkan rambut ketepi, seterusnya, semburkan Dry fragrance oil dari victoria secrete ini. Atau lakukan ini sebelum tidur dan biar ia semalaman. Esok pagi nya, anda akan mendapat hasil seperti baru keluar dari salun.

Jadi bagaimana? Anda boleh kongsikan dikomen bawah cara anda menggunakan dry oil ini. Semoga post ini memberi manfaat kepada anda.

Baca juga :

Lihat juga : Kompilasi video perkahwinan neelofa dan PU riz

Cara guna dry fragrance oil by Victoria Secrete..|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like