Review Mini Washer Portable Ultrasonic Laundry : Mini Washing machine ini ialah sejenis device kecil untuk memusingkan air. Device ini digunakan untuk dibawa ketika travel kerana saiznya yang kecil.

mini portable washing machine

Mini portable washing machine didatangkan dalam dua bentuk. Kalau dilihat dalam gambar diatas, satu didatangkan dengan suiz laras kelajuan air dan satu lagi tanpa suiz laras kelajuan air. Mini portable macine tanpa suiz mempunyai kitaran secara automatik.

Ciri-ciri mini portable washing machine

Mini portable washing machine ini didatangkan dengan frekuensni ultrasonik untuk membantu pensterilan dan menghilangkan kotoran.

Ianya ringan dan mudah alih, boleh diletakkan di dalam poket atau beg tote untuk dibawa.

Spesifikasi:
Warna: putih
Taip pilihan: A, B (pilihan)
Bahan utama: ABS
Bekalan kuasa: USB
Voltan input: DC5V
Voltan keluaran: DC10V
Kelajuan putaran: 200 RPM
Kuasa output: 6W
Saiz item: 90 * 90 * 40mm / 3.54 * 3.54 * 1.57in
Saiz pakej: 165 * 130 * 60mm / 6.50 * 2.36in

Jenis A: Versi penyesuaian 4-kelajuan
Gear A: pembersihan kitaran automatik, turbin 2 minit ke depan dan ke belakang, getaran ultrasonik 1.5 minit, pembersihan gelembung 5 minit;
Fail B: Turbo maju dan terbalik;
Fail C: pembersihan getaran ultrasonik;
File D: pembersihan gelembung.

Jenis B: Pembersihan kitaran automatik
Fail lalai: pembersihan kitaran automatik, turbin 2 minit ke depan dan ke belakang, getaran ultrasonik 1.5 minit, pembersihan gelembung 5 minit.

Dimana anda boleh beli mini portable washing mashine ini?

Penulis telah membeli alat ini di shopee. Anda boleh lihat dilink yang penulis sediakan untuk membandingkan harga. Jika anda beli shipping dari malaysia, harga dia agak tinggi sikit tetapi masa penghantaran tidak akan lama. Tetapi penulis beli mini portable machine ini daripada China. Jadi harga dia agak kurang. Tetapi masa delivery dalam 2 minggu lebih bergantung kepada jenis delivey yang anda gunakan.

Untuk mini portable washing machine yang mempunyai alat kawalan laras, harganya sekitar RM30.43, manakala harga untuk mini portable washing machine tanpa alat kawalan berharga RM25.65.

Anda boleh dilihat disini untuk membeli dishopee : shopee.com.my/miniportablewashingmachine

Review jujur dari penulis
review mini portable wahsing machine

Bagi penulis, alat ini memang kecil dan sesuai untuk dibawa travel kerana saiznya yang sangat kecil. Tetapi, setekh berexperiment dengan alat ini, mini portable washing machine ini hanya sesuai untuk pakaian dalam yang nipis dan kecil sahaja. Jika t-shirt yang biasa pun ia tidak mampu memosong kan pakaian tersebut.

Jika penulis lihat pada review orang, untuk sehelai kain napkin baby, ia masih boleh dipusing dengan baik. Anda boleh juga baca review dari pengguna lain dan buatlah keputusan yang bijak.

Baca juga :

Review Mini Washer Portable Ultrasonic Laundry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like