Review Khind heavy duty blender BL2000P : Anda penat dengan blender lama yang tak lut pisau tumpul dan senang jem? Jom tengok blenda serba fungsi ini daripada jenama Khind.

Review Khind blender BL2000P
Ini dia cikna punya blender Khind 2L Heavy Duty BL2000P

Ciri-ciri dan penerangan blender – Review Khind blender BL2000P

  1. Blender BL2000p daripada Khind ini merupakan pengisar kerja berat dengan pelbagai fungsi. Ia boleh melaras kelajuan dan power mengikut bahan yang hendak dikisar. Atau anda hanya perlu tekan butang ON OFF yang disediakan.

Lihat gambar rajah dibawah untuk penerangan setiap tools.

Khind 2L Heavy Duty Blender BL2000P
sumber : pgmall.com
Review Khind blender BL2000P

Kalau anda lihat pada butang no 5, kelajuan boleh diselaraskan dengan bahan apa yang anda mahu kisar. Gambar ikon seperti kekacang, ais dan lain-lain ada pada tombol no 5.

2. Mempunyai 6 bilah mata keluli tahan karat.

Review Khind blender BL2000P
6 bilah mata pisau dia yang bertindih antara satu sama lain

Dengan 6 bilah mata ini membantu mengisar dengan lebih efficient dan cepat. Cikna pernah cuba untuk kisar bahan untuk masak rendang yang keras-keras seperti halia, serai, lengkuas dan lain-lain. Hasilnya memang baik.

Untuk blend ais pula, cikna pernah cuba blend ais petak-petak yang buat sendiri tu. Tapi tidak hancur ais nya. Tapi bila guna ais yang beli dikedai yang ada rongga-rongga dalam dia, ia memang memberi hasil yang baik.

Ais blended buat sendiri
Blend ais dengan coklat susu dan coklat cip

3. Ia mempunyai motor keseluruhan yang disaluti dengan copper – Nih tak dapat tunjuk la sebab motornya pada bahagian dalam.

4. Pengkalan dan penutupnya yang berwarna hitam diperbuat daripada plastik.

5. Ia disertakan dengan jar muatan 2L diperbuatan daripada plastik “BPA free” – Kalau cikna compare plastik jar nih dengan blender lama, plastik jar dia agak nipis. Jadi perlu berhati-hati kalau jatuh boleh mengakibatkan pecah dan sebagainya.

Deskripsi dan penggunaan power

  • Penggunaan voltage yang diperlukan ialah 220-240V 50/60Hz
  • Untuk power pula sebanyak 1200 watt – power agak tinggi kerana motornya yang besar dan kuat membolehkan pengisaran dengan kapasiti yang berat dan banyak
  • Berat 3.2 – 3.5 KG – agak berat ya.
  • Untuk dimensi dia L X W x H : 206x235x500mm

Kat mana boleh beli Blender ni?

Macam biasalah cikna beli di shopee. Apa yang bestnya beli kat shopee ni, bukan sahaja ada masa-masa akan ada diskaun yang tinggi, anda juga boleh dapatkan cashback dan free shipping lagi, Best kan? Kalau di lazada, cikna tak pernah beli disitu. Tapi kalau anda nak tengok, boleh tengok disini.

Boleh dapatkan di official website Khind dengan harga RM 303.00 : www.khind.com.my

Untuk dapatkan di shopee anda boleh compare harga dan cari harga yang terbaik disini : shopee.com.my. Sekarang dishopee anda boleh dapat dengan harga RM 244.00 dengan 10% cashback dan free shipping ye.

Untuk dapatkan di lazada anda boleh compare harga dan cari harga yang terbaik disini : lazada.com.my. Sekarang lazada anda boleh dapat dengan harga RM 222.90 dengan free shipping ye.

Khind 2L Heavy Duty Blender BL2000P mempunyai waranty setahun dimana jika anda membeli secara online, anda boleh daftarkan waranty blender anda disini : https://www.khind.com.my/e-warranty.html

Baca juga :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like